Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Højskoleeftermiddag ved Nurith Miryam Lumer-Klabbers - Hvor gemmer sandheden sig henne

Dato
Fredag d. 8. november 2019, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted
Johannes Døbers Kirkes krypt

Jeg er en kunstner. Jeg er en jøde. eller
Jeg er en jøde, jeg er en kunstner.
Jeg er født og opvokset i Jerusalem, Israel i en familie der har overlevet Holocaust. I dag bor jeg på en nedlagt landbrugsejendom og har dansk pas.

Nogle gange er man ikke klar over, at man er hvid før man er blandt sorte, eller man synes ikke at det er noget særligt at være jøde før man bor blandt kristne.
Eller man tror ikke at det er noget særligt at tegne når man har gjort det hele sit liv.

Det er min private historie, men det er også en kollektiv historie.

Til dagligt arbejder jeg meget grafisk i det sorte/hvide univers (blyantsbilleder som jeg kalder dem). Med links til min/vores fortid, religion, spiritualitet, håb, relationer, kultur og det moderne daglige liv. Ved at arbejde med grænsen mellem det sorte og det hvide, stregen og fladen, skaber jeg mine billeder. Kreerer et vindue. Når jeg skaber mine billeder indkapsler jeg objektet, energien, fornemmelsen, følelser i streger og flader. Når det lykkes så kan tilskueren mærke det. Det bliver til et kunstværk.

Jeg stræber efter det præcise og klare udtryk og den rene linje.

I foredraget vil jeg fortælle om mit kunstneriske arbejde og fortælle hvordan det er at være jøde og kunstner i den danske verden. 2 verdener der flettes sammen i min kunst, forståelse af livet og dagligdagen.

Jeg vil vise fotos af min kunst og fra min opvækst. Jeg vil også fortælle om Jerusalem, min hjemby og livet der. Liv der omfavner alle religioner, krig og kærlighed.

Ophavsret: