Eftermiddagsgudstjeneste ved Vibeke Tuxen med foredrag ved Bjarne Lisby

Torsdag d. 20. maj 2021, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Margrethekirken, Kirsebærhaven 10, 2500 Valby
Bjarne Lisby, solist, sangskriver, revyforfatter, foredragsholder og skribent
20 kr.

Det er i tidens løb blevet til et samarbejde med mange af dansk revys tunge drenge, som f.eks. Aage Stentoft og Preben Kaas, og der følger naturligvis en række anekdoter om bl.a. disse farverige personligheder med i købet.

Bjarne Lisby begyndte selv med at skrive til, og optræde i Studenterrevyen og fik herigennem interesse for genren og dens historie.

Da dansk revy fejrede sit 150 års jubilæum i 1999, var det ham, der på vegne af Dansk Revyforfatter- og Komponistforening blev udpeget til at indsamle jubilæumsårets bedste revyviser og få dem cd-indspillet med de originale kunstnere.

Lisby har selv en række revyviser på repertoiret, og dem får vi selvfølgelig lejlighed til at lytte til. Det kan være numre som Kys mig godnat, Molak molak, Jeg har aldrig fået noget, og Præmiewhist i Varde m. m. fl.

Der skjuler sig mange spændende historier bag de pågældende numre, og anekdoterne om forfatterne og skuespillerne er mangfoldige.

Hvert års revyer er et stykke Danmarkshistorie. Det er et skarpt satirisk/ironisk portræt af tidens trends og begivenheder, dens personer og disses kærlige udlevering til latteren.

Foredraget hedder Mine Revyminder, og er således ikke en generel, historisk revygennemgang, men en personlig fortælling om mødet med revyfolket og alle de herlige oplevelser, det har medført.

Vi begynder i kirkerummet med en kort gudstjeneste og efterfølgende får vi hjemmebagte boller og kage før foredrag.