Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Højskoleeftermiddag med Erik Lindsø om Benny Andersen - "Livet er ikke det værste, man har."

Dato
Fredag d. 22. oktober 2021, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted
Johannes Døbers Kirke, krypten, Trekronergade 12, 2500 Valby
Pris
20 kr.

I sit foredrag om Benny Andersen demonstrerer Erik Lindsø, hvilken livskraft den danske nationalskjald efterlod til os. Foredraget er en lystrejse i Benny Andersens hjertevarme humor, som den kommer til udtryk i hans digte og sange. Nogle af sangene synges.

Benny Andersen er aldrig nedladende, men altid opladende. Han rakker aldrig ned, han rakker altid op. Han kalder Rosalina for en livsfordobler og siger om hende: "En splint gør ondt et enkelt sted, du gør godt over det hele." De fleste holder døren på klem, men ikke Benny Andersen: "Jeg vil vente på dig nat og dag, jeg ta'r hele døren af."

En tilhører sagde en gang til ham: ”Det må være utroligt sådan at kunne ryste digte ud af ærmet”. Benny Andersen svarede: ”Du skulle vide, hvor mange ærmer jeg har slidt op”.

Benny Andersen er en sprogfornyr. Benny Andersen er en øjenåbner. En unik sprogsans blandet med en hjertevarm humor har givet ham en poetisk særstatus.

Foredraget går på opdagelse i Benny Andersens digte og sange – og nogle af sangene synges.

Erik Lindsø er forfatter og højskolemand - tilknyttet Rødding Højskole - og en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og fortællere, der med muntre historier og humorens bid sætter tilværelsen under lup. Han har været højskoleforstander på Rønshoved Højskole og programvært i Danmarks Radio, redaktør af Højskolebladet og Grænseforeningens magasin Grænsen. Senest har han udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder”, ”Livet er i det mindste en historie værd” og "Viljen til Rødding. Genstarten af Rødding Højskole 2006-2012". Han er på vej med en bog om den danske sang og en om humor.